Voor opnames en/of info: 03 280 32 55 | mi.cardiologie@zna.be

 

Implanteerbare looprecorder

Wat is een implanteerbare looprecorder (hartmonitor)?

Wanneer hartritmestoornissen maar heel weinig optreden of wanneer u af en toe flauwvalt zonder dat er een duidelijke oorzaak gevonden wordt, kan men u voorstellen om een implanteerbare looprecorder te plaatsen om de oorzaak van de ritmestoornis te vinden.

Hoe verloopt het onderzoek?

  • Het plaatsen van deze implanteerbare looprecorder gebeurt op het cathlab. De cardioloog verdooft de huid en maakt een kleine snede van 1 cm naast het borstbeen of onder de borst. Vervolgens schuift de cardioloog een klein toestelletje ter grootte van een pink onder de huid. Daarna wordt de huid gesloten. U dient dit wondje 10 dagen droog te houden zodat het mooi geneest.
  • De implanteerbare looprecorder heeft een batterij die verschillende jaren meegaat. Het toestel registreert elke ritmestoornis en slaat deze op in het geheugen. U krijgt een afstandsbediening mee die  toelaat een extra opname van uw hartritme te maken, wanneer u iets voelt waarover u zich zorgen maakt. De cardioloog leest het toestel uit via een externe computer en kijkt naar de toestand van de batterij.

 

 

  Lees hier onze brochure